Philippe André, MBA

Philippe André heeft een passie voor het opstarten en ontwikkelen van ondernemingen. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in verschillende bedrijfstakken variërend van medische apparatuur, kantoorbenodigdheden, huisrenovaties tot zijn eigen parachutespringschool.

Hij heeft een brede achtergrond in management, business- en marketingconsulting, sales en training. Hij is erg ondernemend en doelgericht met een passie voor en focus op sales en marketing.

Philippe heeft ’s nachts last van aanzuigende neusvleugels met een verminderde neuspassage en snurken als gevolg. Als broer van Robert heeft hij NoseWings vanaf de eerste prototypes uit kunnen testen wat niet alleen gunstig was voor zijn eigen nachtrust, maar door de afname van zijn gesnurk ook voor die van zijn partner.

Hij vond eigenlijk al een aantal jaar dat NoseWings goed genoeg waren om te gaan verkopen, maar Robert was er, door in Philippe’s ogen overdreven perfectionisme, tot aan het definitieve model steeds nog niet helemaal tevreden over.

Tijdens het herstel van een rugblessure opgelopen tijdens parachutespringen besloot Philippe een MBA in ondernemerschap te volgen aan de University of Technology in Sydney onder andere met als doel om van NoseWings een haalbaar businessmodel te maken.

Philippe heeft tijdens zijn MBA de onderstaande onderscheidingen weten te halen:

  • UTS startup award voor “Best Application of Research”.
  • Geselecteerd voor deelname in de HCF Catalyst Startup induction program.
  • NoseWings was 1 van de slechts 6 uit 300+ startups uitgekozen voor deelname in “The Sydney Innovation Stories Digital Campaign” bij de International Conference Centre” in 2020.
  • NoseWings heeft de “Gilbert and Tobin award” gewonnen bij de UTS Venture Day in 2020.

Philippe’s visie is om de voordelen die hij zelf heeft ondervonden door het gebruik van NoseWings te koppelen aan zijn ondernemerschap om zo de uitvinding van zijn broer met de wereld te delen.