Wat zijn NoseWings?

NoseWings zijn unieke neusspreiders die door middel van sterke permanente magneten voor de verwijding van de neusgangen zorgen, om zo de neusademhaling te verbeteren.

Hoe verwijden NoseWings de neusgangen?

Door de neusgaten te verwijden en de hoek tussen het neustussenschot en de neusvleugels te vergroten wordt de weerstand op de ingeademde lucht verminderd waardoor de neusademhaling vergemakkelijkt wordt.

Is dit niet wat alle neusspreiders beweren te doen?

Ja, dat klopt, en de meeste neusspreiders doen dit ook in wisselende mate.

Zijn NoseWings effectiever dan ander neusspreiders?

Puur op basis van in welke mate ze luchtstroom door de neus bevorderen willen we niet beweren dat ze effectiever zijn dan andere neusspreiders.

Wat zijn dan de voordelen van NoseWings ten opzichte van andere neusspreiders?

De 2 grootste voordelen van NoseWings in vergelijking met andere neusspreiders zijn het draagcomfort en dat ze bij zorgvuldig gebruik erg lang meegaan.

Waarom zijn NoseWings voor de meeste mensen comfortabeler dan andere neusspreiders?

NoseWings® zijn gemaakt van een gladde, niet-irriterende polymeer van medische kwaliteit. Bij de meeste mensen passen ze zonder aanpassingen, maar als het nodig is kunnen ze eenvoudig wijder of smaller gemaakt worden.

Omdat NoseWings® de neusvleugels aanraken en niet het veel gevoeligere neustussenschot, kunnen ze langdurig gebruikt worden zonder irritatie te veroorzaken.

Hoe vaak kunnen NoseWings gebruikt worden?

NoseWings zijn herbruikbaar. In tegenstelling tot neusspreiders die slechts voor eenmalig gebruik zijn, of interne neusspreiders die na verloop van tijd hun elasticiteit kunnen verliezen, houden de permanente magneten van NoseWings hun afstotende werking voor een lange periode. Onder normale omstandigheden zouden NoseWings minimaal één jaar mee moeten gaan. Vanuit hygiënisch oogpunt raden we aan de NoseWings na 1 jaar te vervangen.

Hebben NoseWings ook nadelen?

Ja, een relatief nadeel is dat sommige mensen in het begin het lastig kunnen vinden om NoseWings goed te positioneren en het kan wat tijd nodig hebben om eraan te wennen. Als u moeite heeft met NoseWings aanbrengen kijk dan even naar de video bij de gebruiksaanwijzing.

Zijn NoseWings voor iedereen geschikt?

NoseWings zijn geschikt voor personen vanaf 16 jaar. NoseWings passen op vrijwel alle volwassen neuzen, helaas kan het wel eens voorkomen dat ze te groot zijn voor mensen met een erg kleine neus.

Zijn er ook risico’s verbonden aan NoseWings?

NoseWings buiten bereik van kinderen bewaren. Daarnaast is het advies om voorzichtig te zijn met het gebruik van NoseWings bij mensen met cardiale apparaten, zoals pacemakers of andere implantaten die gevoelig kunnen zijn voor magnetische invloeden.

Kunnen NoseWings gebruikt worden in combinatie met neussprays of antiallergische mediatie zoals antihistaminica?

Ja, en het effect van de een kan van toegevoegde waarde zijn op de ander, aangezien NoseWings de neusademhaling verbeteren door verwijding van de neusgangen en medicatie dit kan doen door afname van slijmvlieszwelling.

Kan snurken worden verminderd door NoseWings?

Jazeker, maar niet voor iedereen die snurkt, aangezien snurken vele oorzaken kan hebben en niet bij iedereen wordt veroorzaakt door een verstopte neus. Maar als je snurkt met je mond open, komt dit vaak door een bemoeilijkte neusademhaling en een verbetering hiervan kan snurken vaak doen afnemen of zelfs laten verdwijnen.

Waarom is het beter om door je neus dan om door je mond te ademen?

De neus conditioneert de ingeademde lucht voordat deze doorstroomt naar de longen doordat de slijmvliezen in de neus de lucht filteren, verwarmen en bevochtigen.

Naast bovenstaande voordelen is ademen door de neus veel prettiger. Het kan de slaapkwaliteit flink verbeteren, onder andere door vermijding van een droge mond. Ook tijdens sport en yoga biedt neusademhaling veel voordelen.

Kunnen NoseWings de klacht van een verstopte neus voor iedereen verhelpen?

Het eerlijke antwoord is nee. Een verstopte neus kan door een veelvoud aan factoren worden veroorzaakt, en niet al die factoren kunnen door een neusspreider worden verholpen. Wel is het zo dat verwijding van de het nauwste deel van de neus (meestal in de hoek tussen het neustussenschot en de onderrand van de triangulaire neuskraakbeentjes) in veel gevallen de luchtstroom flink kan verbeteren. Vaak kan verwijding van deze hoek, zelfs als er een zekere mate van weerstand overblijft, het verschil maken tussen ademen door de mond en ademen door de neus.

Als NoseWings in het geheel geen verbetering van de neusademhaling geven kan het zijn dat de oorzaak van de verstopte neus ligt aan de structuur en/of het slijmvlies van de neus en is advies van bij de huisarts of kno-arts wellicht aan te raden.

Hoe moet ik NoseWings schoonhouden?

Om hygiënische redenen adviseren wij de NoseWings voor en na gebruik schoon te maken met water en neutrale zeep. Bewaar NoseWings na gebruik in het blauwe doosje.

Heeft u een vraag of opmerking die hierboven niet aan bod komt?

Neem dan contact op met de klantenservice: +31 (0)85 773 2080